torsdag 12 november 2020

Sleipners ungdomstävling - Så gick betäckningarna

Här kommer lite återkoppling från vinnarna i Sleipners ungdomstävling som vann varsin fri betäckning i våras!

Sot och Nathalie, privat bild


Nathalie Edqvist vann en plats hos Järvsö Tore och har betäckt stoet Sot. Sot tog sig på första försöket trots en lite tveksam brunst. Alla var skeptiska till att hon skulle vara dräktig därför blev jag överlycklig när det visade sig att hon var dräktig skriver Nathalie.

Sot går just nu på lösdrift tillsammans med ett till dräktigt sto och äter sig tjock och go berättar Nathalie. Fram emot våren ska hon få gå in på box och Nathalie ser fram emot att se hur Sot blir som mamma. 

Nathalies plan är att behålla fölungen och att det ska bli en fin tävlingshäst som hon ska träna och tävla själv. Om Sot betäcks om redan nästa år är inte bestämt, men tanken är att ta fler föl ur henne säger Nathalie.


Markus Persson vann en fri betäckning med Art Kjarvald och betäckte sitt sto Norskan. Norskan blev dräktig direkt och Markus säger att han verkligen blev imponerad över hur bra det var att ha ett sto hos Stig och Camilla och gav ett stort plus till deras station. 

Norskan går nu på lösdrift och skrittas lugnt efter skogsvägarna 2-3 gånger per vecka och är i väldigt fint skick. Om det blir en hingst är planen att sälja fölet men blir det ett sto tänker Markus lämna bort i träning i några år för att sedan kunna ta hem till avel när tävlandet är klart. 

Norskan kommer att betäckas om 2021 men sedan ska hon få vila ett år efter det. Vår förhoppning är att kunna återkomma med positiva rapporter från vinnarna till våren, om välmående fölungar och bilder förstås. Tills dess önskar vi Nathalie och Markus lycka till med sina fina ston! / Frida och Linette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar