torsdag 9 januari 2020

Utmaning!

Har du kallblod i din hage? Här kommer en utmaning!

Jag har några fina uppfödarvänner här i landet (tack och lov att det finns likasinnade!) Som ni kanske läst här på bloggen tidigare så har vi gjort små hästresor då och då, ni vet när man åker runt och tittar på kallblod av alla slag hemma hos stora och små uppfödare och tränare runt om i landet, pratar stammar, tittar på exteriör och ser hur andra har det hemma helt enkelt. Det är jätteroligt och alltid lär man sig något och får nya idéer och inspiration. Det här landet är avlångt vilket gör det lite klurigt att hälsa på alla man skulle vilja besöka.. för att inte tala om hur långt det är till grannlandet där det kryllar av fina kallblod! För ett tag sedan delade Frida en film från sin hage i facebookgruppen Kallblodsavel vilket gav mig en idé så här kommer nu en utmaning till er alla!


#kalltiminhage

- Ta med mobilen, gå ut till hästarna och filma! Låt oss följa med ut i din hage och titta på kallblod medan du berättar lite om dem. Till exempel vad de heter, hur gamla de är, vilken stam de har, hur de tränar eller vad de är dräktiga med. Visa gärna stall och lösdrifter, det är alltid kul att se hur andra "bor". Har du några smarta tips som underlättar vardagen så dela gärna med dig!

- Det ska vara en enda film. Inga klipp och ingen redigering. Så enkelt som möjligt, rakt från verkligheten. Krångla inte till det och gruva dig inte. Gå bara ut och filma!

- Lägg upp klippet på din facebooksida och se till att det är offentligt. Märk inlägget med #kalltiminhage och tagga två personer som du tror och hoppas också ska bjuda på en kall rundtur.

- Dela gärna ursprungsinlägget i gruppen Kallblodsavel om du vill!

Hoppas ni hakar på! Vi kör utmaningen under januari månad och kommer att lotta ut ett litet pris bland er som är med när månaden är slut. Först ut att anta utmaningen blir min bloggkompanjon Frida (som lovat att göra en ny film) så håll utkik efter hennes inlägg taggat med #kalltiminhage om ni vill ha ett exempel på hur det kan se ut! Eller skynda dig om du vill hinna först! 😁

Lycka till! / LinetteInga kommentarer:

Skicka en kommentar