onsdag 11 oktober 2017

Kalla aktiviteter i höst!

Senast vi skrev något här på bloggen var vi på väg till Norge och klasselöpshelgen. Det var en fullspäckad helg, vilken upplevelse! Har du aldrig varit där så kan vi rekommendera dig att åka dit. Mängder av fina lopp, fina unghästar på auktionen och många att prata gemensamma intressen med. I vårt fall kallblod och avel. Helgen inspirerade till fortsatt kallblodsavel, helt klart!

Det har också hunnits med en auktion här i Sverige, och vilken lyckad sådan för kallbloden, och deras uppfödare! Den 28 september auktionerades åtta kallblod ut på Kriterieauktionen på Wenngarn. Av de åtta var det sex stycken som såldes, den dyraste för hela 300 000 kronor! Snittpriset för kallbloden blev 135 833 kronor. Inte illa! Roligt att se var också att större tränare som inte vanligtvis tränar kallblod har valt att satsa kallt! Här hittar du priser och köpare. En bra början, nu får vi hoppas att kallbloden får vara ett återkommande inslag på auktionen.

Det närmar sig fler aktiviteter för oss kallblodsfrälsta! Redan i helgen är det dags för kallblodshelg på Wången. Två dagar med avelsvärdering för kallblodiga hingstar och sedan årets landsfinal för de tvååriga kallblod som kvalat in från årets unghästvisningar. Dessutom ett gäng spännande föreläsningar och underhållning. Här hittar du helgens program!

Har du möjlighet att besöka Wången i helgen så gör det, själv kan jag inte åka denna gång, men avundas er alla som kan vara på plats!

/ Linette
Får man längta till våren redan nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar