lördag 26 november 2016

Nästa säsong är på ingång!

Förra söndagen var vi ett litet gäng från Skellefteå som åkte upp till Boden och Stall Tåga. Peter visade oss runt på gården i stall och lösdrifter. Vi fick se en välskött gård och massa superstammade ston och fina föl och unghästar! (Letar du årsföl så ta dig en titt!)
Efter rundturen så blev vi bjudna på fika (tack Emelie!) och vi satt i flera timmar och pratade om avel. Vad vi betäckt med, hur vi funderar inför nästa säsong, de nya hingstarna och annat aktuellt stort och smått.

Mitt råd till dig och er. Samla ett gäng avelsintresserade runt dig. Åk på en tripp och hälsa på hos någon uppfödare på lagom avstånd. Eller varför inte bara träffas runt en fika hemma hos någon eller på Café! Det enda som behövs är en hingstkatalog :D Kanske tillgång till internet om man vill nörda in sig ytterligare. Det häftiga med avel är ju att det inte finns några rätt eller fel. Jag tycker i alla fall att det är jätteintressant att prata med andra och höra hur de resonerar kring olika val, exteriör, inavel, moderslinjer, fryst / skick / naturlig betäckning. Varför inte, utfodring, avvänjning, verkning av föl, och så vidare. Så vad väntar du på!? En avelsfika när dig, när?     //Frida

Timo R.F. med full fart mot vinnarcirklarna! Eller på den här bilden är det kanske mamma... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar