onsdag 31 mars 2021

Vinnarna i Sleipners Ungdomstävling 2021!

Vi är väldigt glada att ännu ett år kunna presentera vinnarna i Sleipners ungdomstävling! Vi fick äran att ringt upp Hanna och Lovisa och meddela att de vunnit. Vi passade på att lära känna dem lite bättre så här kommer en kort presentation av de båda.

Hanna Gustafsson 18 år, Skellefteå

När vi ringer upp Hanna för att berätta att hon är en av vinnarna i ungdomstävlingen blir hon jätteglad. Hon har vunnit en fri betäckning och levandefölavgift i Horgen Tore och kommer att använda den till familjens sto Forsvira.

Hanna beskriver sig själv som en hästgalen tjej som hållit på med hästar sedan hon var barn. Tidigare var det ponnytrav som gällde men nu har hon övergått till att satsa helhjärtat på storhästarna. Hanna läser sista året på ekonomiprogrammet och hennes plan är att hitta ett jobb efter studierna och fortsätta jobba med familjens hästar.

Stoet Hanna har tänkt betäcka ligger henne varmt om hjärtat. Forsvira är ett 11-årigt sto efter Järvsöfaks och undan Elda E. Forsvira är halvsyster med Forspärla (1,1 milj) och tävlade själv på bra fram tills en olycka satte stopp för karriären.

”- Forsvira är ett genomsnällt sto med personlighet och vilja utöver det vanliga. Hon har alltid älskat att träna och den häst man alltid blir glad av att köra även om regnet öser ner, men hon är också en väldigt bra mamma”.

Hanna och Forsvira

Anledningen till att Hanna valde Horgen Tore som partner är främst för att han har lämnat fina tävlingshästar där speciellt kombinationen med Järvsöfaks som morfar varit lyckad.
Planen med den blivande fölungen blir att träna upp och tävla med själv vilket Hanna tycker känns jätteroligt. Hanna tränar redan idag några kallblod tillsammans med sin pappa och beskriver att samarbetet de har är något som bidragit till en god gemenskap i familjen.

”- Vi är ett bra team och det här priset känns jättestort! En sjuk chans för mig som brinner för det här. Det känns roligt att få fortsätta på det pappa byggt upp med hästarna!”

Vi ser fram emot att följa fortsättningen!


Lovisa Canneryd 25 år, Kopparberg

Lovisa är den andra glada vinnaren och hon har vunnit en fri betäckning och levandefölavgift i hingsten Bäcklös Uriel och kommer att använda den till sitt sto Rus Can. 

Lovisa bor på familjegården där hon vuxit upp i en miljö full av djur. Hon och hennes familj hjälps åt med familjens hästar som alltid funnits i Lovisas liv. Hon har tidigare jobbat hos Jörgen Westholm men nu är det hästarna hemma som gäller och utöver det så jobbar hon med att köra truck på ett pappersbruk på orten. 

Rus Can är Lovisas egna häst som hon valde att köpa loss efter hennes framgångsrika tävlingskarriär. Rus Can är ett åttaårigt sto, som under sin karriär tjänat nästan 900 000 kronor, och har ett rekord på 1,22,9 på medeldistans. Hästen ligger Lovisa varmt om hjärtat även om det inte alltid varit så. "Det är en humörhäst som man aldrig har tråkigt kring. Hennes humör pendlar hela tiden och från början var jag inte alls särskilt förtjust i henne, men nu är hon verkligen min häst" säger Lovisa om Rus Can.

Rus Can är nu dräktig med Horgen Tore och väntas föla i början av maj. Även om Lovisa varit med tidigare då familjen valt hingstar till sina ston, och varit med i allt kringarbete med aveln, så blir fölet som föds nu Lovisas första egna uppfödning där hon bestämt och finansierat allt själv.

Lovisa och Rus Can

 
Bäcklös Uriel är en hingst som Lovisa alltid har gillat och hon har följt hans karriär. Lovisa har förhört sig kring hingstens psyke och tror att han ska matcha bra med Rus Can, och förutom det finns det ju lite förhoppningar om att hans gulgen ska föras över till fölet så att det kanske blir en "rolig" färg. 

"- Det känns läckert att betäcka Rus Can med Bäcklös Uriel". 

Med tanke på vad Rus Can och Lovisa har åstadkommit på tävlingsovalerna så ska det bli spännande att se vart resan som börjar nu kommer att sluta.Det här känns verkligen som två unga tjejer med framtiden för sig. Vi kommer att följa deras resor med glädje, under betäckning, dräktighet, när fölen har tittat ut, under inkörning och förhoppningsvis även under framtida besök i vinnarcirklarna, för det skulle inte förvåna oss alls om de dyker upp där om några år med sina alldeles egna uppfödningar tillverkade 2021.

Än en gång, STORT GRATTIS till er och LYCKA TILL!
/Linette och Frida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar