måndag 18 januari 2021

Nytt år, nya ettåringar, nya föl och nya betäckningar, och Tävling!

I min hage har jag numera tre nyblivna ettåringar. Det är häftigt att se hur de växer och utvecklas vecka för vecka. Det ska bli riktigt spännande att se individerna, som för närvarande gömmer sig under en massa päls, till våren när de fällt och klätt sig i sommar stass... Det brukar vara som nya hästar som tittar fram. Nedan en från förra året som gick från lurvetuss till säl.


Ute är det vinter och minus tjugo grader, det är detta som är planeringarnas och drömmarnas årstid! Man funderar på vilka föl som ska födas till våren. Hos oss blir det ett föl ur ett nyinköpt sto, så det känns lite extra spännande. Sen är det ju så oerhört kul att sitta och drömma och provpara och fundera vilka hingstar man ska betäcka sina ston med till våren för att få de där stjärnorna 2022... Avel handlar till stor del om planering och drömmar :)


Nytt år innebär ju även nya årgångar... Snart får vi se dem ute på tävlingsovalerna, de nyblivna treåringarna! Vem blir snabbast, vinstrikast och vilka kommer att skriva in sig i historieböckerna som vinnare av klassiska lopp!? Hur har förra årets stjärnor övervintrat? Vilka kommer att dominera i fyraåringskullen? Och femåringarna som ska börja möta äldre hästar... Vilka hästar kommer, oavsett ålder, att utvecklas och kliva upp i yttersta eliten? Spänningen! Det känns häftigt med ett helt nytt år framför sig.

På tal om drömmar och betäckningar så kan jag och Linette skvallra om att vi har klart med att det blir en tävling även i vår för dig som är ungdom och medlem i Sleipner!! Som förra året kommer det att finnas möjlighet att vinna fri betäckning i två fina hingstar! Vi håller lite på vilka... :) Men håll utkik och börja drömma! Mer info kommer framöver. Trevlig vinterkväll! 
Mvh Frida framför brasan  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar