måndag 16 maj 2016

Det där med avel...

Läste ett blogginlägg en vän skrivit om sin uppfödning och tänkte: precis den där känslan har jag åxå rätt ofta! Det är en av sakerna som driver mig i min uppfödning, att få vara med och se dem växa och utvecklas! Här är en länk till hennes blogg, Elin Jacobsson.

/Frida

söndag 15 maj 2016

Ute blåser sommarvind...

Jag har inte hört göken gala ännu, men sommaren står för dörren uppe hos mig i norr. Det mest somriga tecken jag vet startar för mig i veckan, stänga ut sommarbetena :)
Jag var på en jättebra föreläsning om beten för nåt år sedan, försökte hitta mina anteckningar som jag vet att jag bloggat om, men icket... Får leta mera till en annan dag kanske :)

Mitt bästa "parasittips" i repris HÄR!

När jag letade mina anteckningar om beten hittade jag denna... Bjuder på en snutt på hur det kan se ut hos mig :) Mors dag, min mamma och mormor närvarande. Märta klämmer ut fölungen en kvart efter Elitloppsfinalen gått i mål. Min mamma filmade detta... Jag brukar mjölka ut ca 2 dl råmjölk och ge efter fölningen så har fölet fått en start. (Har haft en fölunge som inte ville ha, utan reste sig direkt och gick och diade. -Kan själv! Verkade hon tycka :D)
Detta är Märtas tredje fölunge, jag och Märta känner varandra rätt väl och detta var även vår tredje fölning "ihop". Jag upplever att hon inväntar mig och vill ha sällskap, fina Märta :)

P.S. Då jag är rätt så oteknisk var jag lycklig bara för att ha fått in filmen, kunde inte vända den rätt väg... ;) /Frida