måndag 27 april 2015

Underbart roligt med unghästar! :D

Nu har jag fått mina ettåringar för vagn, idag var åttonde gången de blev körda :) Det är så kul för de lär sig så fort å framstegen är så stora! Mot vinnarcirkeln! ;)

Å fina fölbilder ser jag här och där, har inte varit och sett nåt föl IRL ännu dock men... den som väntar på något gott...

tisdag 21 april 2015

Hingstvisning Skellefteå

Till helgen är det söderdagarna i Skellefteå. Detta innebär att det är en massa aktiviteter på Skelleftetravet nu på lördag den 25 april! Norrtrav har bjudit in till Hingstvisning som kommer att vara mellan 11:00-12:00. Varmt och kallt från "närområdet" är inbjudet. Stuteri Rebecka, Lome Mix och Lix Mollyn är de som jag hört med säkerhet kommer. Så kom och titta på dessa, på lördag alltså, om du är i närheten ;)

onsdag 15 april 2015

Fölsäsongen är här med glädje och sorg

Vägen från planering av betäckning. Lusläsning av hingstkatalog och diverse statistik. Kanske klämt, känt och sett hingstar IRL som vi gjorde på Umåker i söndags. Funderat, klurat, bestämt sig. Fått märren dräktig å sen väntat, väntat och väntat. Skött om stoet på bästa sätt å sett magen växa, ofta groteskt stor :) Å nu typ sådär 11 månader senare börjar nu dessa resultat att ploppa ut en efter en. De som har FB beskriver det som att det är föl överallt! Som vanligt är livet inte rättvist och alla små underverk lever inte vidare till att komma ut på banan. En del hinner inte ens se livet utanför mamma eller boxen. Mina tankar går denna dag till er som förlorat ett föl, eller ett sto, eller båda för den delen.

Har du ett sto som mister sitt föl och är i kondition att kanske bli amma till ett moderlöst föl, eller kanske helt plötsligt står där med ett föl utan mamma. Här finns info om föl och ammajouren dit man kan vända sig om något går fel under fölningen.

 Telefonnumret till jouren: 073-314 13 16


För det mesta går det ju dock bra som tur är. Maila gärna in bilder på era små nykläckta stjärnor till mig på, avelsinspirator@gmail.com, så lägger jag upp dem här på Bloggen ;) Själv får jag nog vänta några veckor till på mina föl, men här kommer en bild från i fjol. Timo R.F. ett dygn gammal, tiden går rätt fort ändå... :)







tisdag 7 april 2015

Hingstvisning Umåker 12 april

Hingstvisning Umåker 12 april! 
Välkommen till stall 7A, från 11:00. Där kommer du att kunna prata med hingsthållarna och träffa hingstarna. Kanske hittar du där den perfekta hingsten till ditt sto. Det kan bli din uppfödning som står där på startlinjen till Kriteriet 2019! Hingstar på plats: 
Briskeby Philip 
Guli Storm 
Farmbaron 
Norheim Järv 
Voje Spik 

Sleipner Umåker bjuder på korv, kaffe och kaka. Avelsinspiratörer från Sleipner kommer att finnas på plats. Vi syns där! 

söndag 5 april 2015

Hingstvisning i norr!

Nu när Påsken med alla familjemiddagar snart är förbi. Boka söndag nästa vecka, 12 april, fri från träffar med släkt och liknande... Eller, varför inte, boka in att ni åker till Umåker söndag den 12:e tillsammans. Kolla på fina hingstar på hingstvisningen och se lite trav :) Mer info om tider, stall, hingstar m.m. kommer :)

fredag 3 april 2015

Vid fölning




Jag brukar mjölka ur 2 dl mjölk ganska snart efter fölningen och ge fölet med nappflaska. Sen en gång per timme tills fölet dricker själv. Detta funkar bra för mig. Här är Märtas tredje föl, alla har jag gjort så med. Märta verkar vilja att jag närvarar vid fölningarna, hon har fölat 20.30, 21.00 och typ 18.45, alla gånger då jag varit i stallet. Detta är från 2014, mors dag, direkt efter Elitloppet gått i mål. Min mamma filmade och min mormor hejade åxå på!

Lyckades inte vända filmen dock... ;)