tisdag 26 augusti 2014

Drömmar

Tog en fin bild med telefonen på mitt lilla stoföl idag när hon stod i kedjorna på stallgången för andra gången i sitt liv, synd att jag inte har nån smartphone för då kunde jag lagt in den här... .. måste börja spara till ny telefon... men kanske lyckas föra över den ändå nån kväll när jag är på humör...
Hur som helst, jag är ju partisk, men tycker att hon är fin, började drömma mig bort mot när hon ska springa på kolstybben som sin namne! :D Kände mig tvungen att messa bilderna till några i min telefonbok och skryta lite med min fina tjej ;) ...Drömmar... på tal om det, sov gott! Det ska jag göra nu ;)

söndag 24 augusti 2014

Dräktigt

Dåligt med uppdatering ett tag bla. pga. att internet varit paj, men nu är det fixat. Alla (två) märrarna dräktiga :) Kollade i fredags och då var den ena 55dygn och den andra 25 (ska jag kolla en gång till i höst tänkte jag). Jag hade inte tänkt att kolla henne förrän senare men då ville de veta så de kunde skicka in statistiken på hingsten, såklart. Bra att det gör ordentligt för våran skull så man kan se till nästa år hur dräktigeten på hingstarna varit.
Nu är det bara för mig att hålla tummarna att det håller i sig några månader till ;)

lördag 16 augusti 2014

Besök av Travskolan

Hade besök från Travskolan Sk. idag. Några barn, ungdomar och vuxna tittade förbi och fick klia och klappa mina två årsföl. Jag berättade lite kort om hur det går till att betäcka, vi tittade lite på hur en hingstkatalog ser ut och pratade om info som finns på Travsport.se. Vi pratade även lite säkerhet vid hantering av häst när de står flera i en hage, ledarskap, rangordning och dominans. De som var hit ifjol hade ju turen att Drömmen blev kvar hemma hos mig så de fick se hur han såg ut nu ett år senare.
Om du har möjlighet, ta chansen att bjuda in Travskolan på din ort vet ja!

söndag 10 augusti 2014

En lång men rolig dag!

Igår var Kallblodsauktionen på Dannero. Resultaten finns här.

Min Klara Pengar R.F. såldes för 30 000kr och hamnar i proffsträning så det kändes bra. Jag har ju som sagt inte varit på auktionen någon gång förut med det var mycket folk, mer än ifjol enligt uppgift, och alla hästar fick ett bud. Det var många olika personer på plats och bjöd och priserna blev helt ok tycker jag även om jag tycker att vi borde få mer för att kunna täcka våra kostnader.

Arrangörerna hade gjort ett superjobb med auktionen och allt kring den! Tack alla ni och hoppas vi får komma tillbaka nästa år. Alltid finns det ju saker att fila på, t.ex så kändes budgivningen stundvis rörig. Men jag tror att det ordnar sig till nästa år ifall det nu blir en tredje gång vilket i alla fall jag hoppas.

Till nästa gång ska jag som säljare göra detta bättre:

  • Ta med något att sitta på
  • Göra bättre info om hästen att sätta på boxen
  • Ev. namnskylt eller profilkläder så att köparna lättare ser vem de ska ta kontakt med


Det här gjorde jag bra detta år, och ska ta med till nästa:

  • Jag var på plats hela dagen. Vi och boxgrannarna hjälptes åt vid lunchen, så att de som var på plats kunde hälsa ev. intressenter att vi återkommer inom ... min, bara på lunch. Sprang ut och såg Kriteriet och Guldtäcket.
  • Jag hade gjort i ordning en mapp hemma med papper kring hästen, veterinärintyg, pass o.s.v. -enkelt vid överlämning av hästen till köparen
  • Jag hade köpt en fin grimma med namn och uppfödarnamn
  • Ren och fin, välhanterad häst




torsdag 7 augusti 2014

Snart dagen D

Hade inte dragit ut modemet idag... så det for med åskan... igen...
Blir kort inlägg via nå smart på Roberts telefon. :)

Blev ju som sagt tvungen att stryka Drömmen på auktionen, så nu laddar vi för Klara Pengar R.F!:)

Igår var det förbi en tjej från Skellefteå, Burträsk och kollade på Klara inför auktionen på uppdrag av en gammal klasskompis. Det blev borstning och så fixade jag till en grej på min skoning som jag ej var nöjd med. Hann inte med så mycket mer då det var massa annat vardagligt (typ handla) som tog tid...

Ikväll har jag varit och firat min kära Pappa som fyller 60 år idag! HURRA, HURRA, HURRA! :D

Så nu blir det mata hästarna och i säng.

Planen för imorgon är att få Klara så ren som möjligt inför auktionen. Smörja grimma och göra i ordning allt för avfärd tidigt lördag morgon :)

Det blir en spännande dag på lördag! Hoppas vi syns där! Kom gärna förbi mig och snacka lite häst. Jag kan behöva lite avledning så jag inte blir så nervös ;)

tisdag 5 augusti 2014

Å så var dom bara en...

Veterinärbesiktning av hästarna i eftermiddag. Tyvärr blir det bara Klara jag åker med till auktionen. Drömmen fick en svullnad vid kronranden ena bak för några veckor sedan, då det efter våtomslag inte kommit ut någon hovböld (som var gissning nummer ett) så fick veterinären komma ut på ett besök då. Vi blev inte så mycket klokare vid det besöket utan vi valde att avvakta för att se hur det skulle utveckla sig. Vid besöket idag bestämdes att det inte blir någon auktion för honom då han inte är fräsch. Veterinären bedömde att han ej kunde godkänna honom på ett intyg. Och jag vill ju sälja en bra häst som är hel, så tyvärr måste jag stryka honom. Känns surt, men jag har ju vetat om i några veckor att det kanske inte skulle gå vägen även om jag hoppades. Anmäld till auktionen har han ju varit långt innan skadan, så var ju bara att hålla tummarna. Men det gick ej denna gång.

Klara gick dock igenom i alla fall :) Hon fick mera pälsglans i den "korviga" svansen och en körtur ikväll ;)

söndag 3 augusti 2014

Söndag

Idag var det städning av huset och besök från Stockholm på schemat. "Häst-fri-dag" för mig som bara innebär mata och fylla vatten och kolla över dem lite i hagen. Så typ 60 min nedlagt allt som allt... hästfritt alltså... ;)

Tog något litet kort, här är min Kungliga Dröm, kort från ikväll :) Han har ju tacksam färg... syns bara lite hur dammig han är... :D





lördag 2 augusti 2014

En vecka kvar

Om en vecka är auktionen på Dannero. Jag körde Klara idag och duschade henne ordentligt efteråt, å hon rullade sig ju sig förstås direkt hon kom ut i hagen... Men kanske det som var riktigt ingrott försvann? Drömmen blev borstad, vi sprang fram och tillbaka igen (han tror nog att jag blivit knäpp) och tömkörde. Tömkörningen gick så pass bra att jag tror inte jag kommer tömköra nå mer före auktionen.
Lånade en "hingstskiva" till transporten så vi kan testa att lasta dem tillsammans. Om det inte går tänkte jag försöka få skicka Klara med någon annan ner till Dannero.
Vad behöver jag då mer göra innan nästa helg? Veterinärbesikta hästarna, att fixa till nå fina grimmor, kolla upp hur lång tid det tar att köra till Dannero, ta fram pass och papper som ska följa med hästarna... å säkert något mer. Men det känns ganska bra, peppar peppar, ta i trä...

fredag 1 augusti 2014

Lycka!

:D Åhh vad jag skrek nu när Jessica och Bodbäckssiv vann Derbystoet. Uppfödare Jan Åberg dansar nog segerdans i himmelen. :D
Att ha uppfödning i klassiskt lopp måste vara en av de saker vi uppfödare drömmer om. Kom ihåg det när papperna kring Kallblodsklassikern kommer till din uppfödning/häst, betala insatserna för annars har man inte ens chansen att vara med... Det kostar mycket tid och pengar att föda upp en häst så någon tusenlapp hit eller dit...

Igår körde jag Klara igen, några kilometer till i benen inför ev. framtida final... ;) Å Drömmen blev uppborstad och vi sprang lite fram och tillbaka igen. Pälsglans, pälsglans... svansen har fortfarande sitt eget liv men skam den som ger sig ;)

Stort lycka till nu till alla i kretserna kring startande i Kallblodsderbyt på en liten stund!

Jag säger det igen, BODBÄCKSSIV! :D