tisdag 22 april 2014

Längtan och nyfikenhet

Undrar om min Märta är lika nyfiken som jag på vad som kommer ut? Jag längtar :)

söndag 20 april 2014

Vårstädningar och veterinärkostnader

Vilket öde detta med att städa hästhagar... puhh! Jag har inte riktigt kommit fram till något bra sätt att göra det på. Att räfsa och skotta bort för hand lär ju ta mig hela sommaren, på heltid, känns det som. Traktorn gör geggiga spår där det ej torkat upp ännu och jag har inte fått någon bra teknik för att skotta upp gammalt hö och skit med skopan... det liksom bara bildar en hög framför å så får jag skotta i det med en grep istället. Men, bort ska det ju helst så... Vardagsmotion brister jag då inte i i alla fall :) Kanske tur det med allt påskgodis jag njutit av :D

Denna debattartikel skriven och undertecknad av representanter från både travsporten, ridsporten och hästnäringen hoppas jag vara starten på ett lite enklare och billigare sätt att få sitt sto dräktigt.
Det är ju trots allt så idag att ungefär halva kostnaden för att ta fram ett föl är ju kostnader för att få stoet dräktigt. Rätt eller fel, men sådant är bra att tänka på vid valet av hingst. Det kan kosta lika mycket att få dräktigt med en hingst som kostar 8000kr i levande föl avgift som en som kostar 18000kr.
Hmm. Känner att detta skulle kunna bli ett långt inlägg... men jag tror jag tar det en annan gång. Ha en fortsatt skön påsk!

lördag 5 april 2014

Trevlig kväll var det...

Trevlig kväll var det på Umåker igår när vi hade hingstvisning i samband med kvällen tävlingar. Fina hästar, trevliga människor och massor med hästprat. Missa inte att åka till Bollnäs den 11:e du som har nära dit!!